Vad är det som händer?

Allvarligt talat förstår jag inte vad det är som händer. Just nu dalar allt bara rätt ned och det finns ingen nödbroms. Man vet varken ut eller in och man vet inte vad som kommer att hända. Nu känns det verkligen som om vad som helst är möjligt och man borde inte bli förvånad. Jag känner bara att jag vill inte mer. Nu är det inte skoj att vara med.

Helgen har varit allt annat än lugn. Många motgångar som medför mycket tankar. Allt började så bra men då ska saker och ting gå fel. Jag är på sätt och vis glad att jag var med men självklart är jag fruktansvärt ledsen. Nu är man nere... deppig... fundersam... förvirrad... och framför allt ledsen. Jag önskar det fanns något jag kunde göra för att påverka situtionen men allvarligt talat är jag helt tom. Jag vet ingenting, vill inte göra någonting, vill inte äta, vill inte sova, inte ens spela wow... bara vara i min egen värld.  

Jag är bara så fruktansvärt rädd för att förlora det lilla jag har kvar. Jag var nog optimist när jag trodde för några månader sedan att det inte kunde bli värre. Vill bygga upp ett skyddstängsel runt mig och stanna där inne, men det tänker jag inte göra, inte den här gången.

Det värsta är nog att när jag kommer in i denna grubblingsfasen så slutar inte tankarna på det som tynger mig för stunden utan jag kan gå år tillbaka och grubbla på det som jag tyckte var jobbigt då. Det är som om jag aldrig kommer ifrån det. Vad finns det att säga?


   

      




N I - Ä R - D E T - B Ä S T A - S O M - H A R - H Ä N T - M I G - !


  
           
                               




Life is a rollercoaster.
Wanna ride?

Trötter

Fredag morgon.
Sitter här i pyjamasen och är på väg att piggna till. Vissa gånger tar det längre tid än andra om man säger så. Är visserligen grymt trött så jag skulle nog inte ha några problem att somna om men eftersom jag ska iväg om en liten stund så mår jag nog bäst av att inte gå och lägga mig igen. Risken är att om jag lägger mig och somnar om så blir jag ännu tröttare när klockan ringer och då måste jag stå upp. Lite frukost i magen kanske gör att man piggnar till?
Det finns iallafall en som är grymt morgonpigg,  japp lilla Junior. Han vaknade väl runt 07.30 och då skulle han ha mat, gärna nyss, tålamod - vad är det? Då var det bara att skynda sig upp och blanda ihop vällingen så jag fick tyst på honom. Bestämd liten herre det där. Men nu verkar han vara lycklig. Sitter här i sin babysitter och skrattar. Vad han skrattar åt kan man fundera på... Är det min morgonfrilla som är så rolig?

Känner mig verkligen inte sugen på att ge mig iväg i bilen. Det är snökaos här och köra till Trollhättan i det känns inte så motiverande. Det började redan igår kväll fast då snöade det bara litegrann och då var jag helt övertygad om att idag när jag vaknar så är det solsken. Önsketänkande...

Ett stort grattis till min syster som fyller hela 23 år idag. Får försöka ta och höra av mig senare. Det kanske inte är så populärt om jag ringer nu och hon sover. Bara för att jag är vaken och rastlös behöver det inte betyda att andra ska få lida för det. Samma är det med Rebecca. Ska ringa henne också men vet inte när jag kan ringa henne. Kan väl vänta en halvtimma till.
 
I och för sig kan jag ju ägna mig åt att fundera ut hur man skickar sms på min nya mobil som jag fick igår. Teknikribban ligger inte högt här inte. Igår visste jag inte ens hur jag låste upp knapplåset, det säger väl en hel del. Tur att Johan har lite mer iq när det gäller sådant.
Nokia 5800 Xpress music
Men det bir nog bra när jag väl kommer på hur man gör. Det är ju så, det tar lite längre tid för vissa än för andra. Men något som jag tyckte var väldigt skumt var att innan jag satte i simkortet i den nya mobilen sparade jag alla mina kontakter på kortet men mobilen hittar inga... och nu till det lustiga - men alla mina sms flyttades med. Doh!
Återigen då, teknikens mästare, kontakterna kanske är med, jag har bara inte hittat dem än. :-)

Nu blir det frukost och mental förberedning för min lilla utflykt.
Kram

Nu har jag fått nog.

Toker, jag har ju glömt att berätta om helgens stora händelse. Doh!
Johan kom och väckte mig i lördags, vad kan klockan varit - 11 -12 någonting, och säger att vi inte har någon ström. Hoppsan, då blev det fart på mig. Upp ur sängen och springer igenom alla rum för att kolla om strömmen gått i alla rum, vilket dem naturligvis hade gjort. Tidigare när strömmen gått här så har den bara gått i vissa rum av lägenheten, typ datarummet, köket och badrummet men vi har fortfarande ström i sovrummet och vardagsrummet därför ville jag kolla över detta. Sedan kollade vi säkringarna, check! Inga fel där inte. Jag springer ut på gatan och tar numret till securitas som har jouren här på helgerna, det är ju såklart saker och ting händer, och ringer dem. Jag hamnar hos någon snubbe som inte har någon aning om vad jag ska göra. Hm okej? Så jag ber att få numret till Uddevalla. Check! Jag ringer Uddevallas securitas och dem lägger upp ett ärende. Dem hade ingen aning om hur lång tid detta skulle ta. Då kände jag aningen panik eftersom kylen, frysen och allt var strömlöst. Sist securitas skulle hjälpa mig när strömmen hade gått var det inte åtgärdat förän dagen efter så ni kanske förstår varför jag kände lite panik? 
Hur som helst, då var det bara till att vänta. Jag gick en trappa ned till Maggan för att kolla ifall hon hade ström. Inte då. Hon sa att hela huset var strömlöst och hade vart det sedan 08 - 09 någon gång, men det som stör mig är att ingen hade ringt för att försöka åtgärda saken. Lyckligtvis var strömmen tillbaka inom en timma efter jag hade ringt. Eloge till securitas, skäms på mina grannar. 

 That's it. Nu stod jag inte ut mer. Igår åkte min kära dator in på behandling efter en lång tids sjukdom. Jag hoppas den blir bra igen. Det värkte verkligen i mig när jag såg att dem bar iväg med den på Inet, men det är nog bäst för oss båda. Jag klarade inte av att den inte fungerade som den skulle. Kul att den bara stängde av sig när den kände för det. Mindre kul om den stängde av sig när man höll på med något viktigt och inget sparades. Nej, detta blir bäst för oss båda. Förhoppningsvis blir den klar denna veckan. Pigg och kry igen. Under tiden lånar jag Johans brors dator eftersom han ändå är i fjällen denna veckan. Gottegris. Lite avundsjuk är man men blåmärkena klarar jag mig utan. Fast å andra sidan går väl blåmärken och fjällen lite hand i hand. :-) 

Nu verkar det vara raid på gång i WoW. Bäst att engagera sig i det. Får passa på att spela när lillen sover. 
God kväll! 
Kram  


Lördag <--> söndag?

Okej, lördag idag. Kan man inte tro. Idag har det varit en pissig och seg dag, vilket vanligtvis brukar vara söndagens roll, därför bävar jag lite inför morgondagen. Kommer det alltså vara söndag x 2 denna veckan? Det vill jag verkligen inte. Jag hoppas därför att söndagen blir som en lördag så dem har bytat roller, fast bara för den här veckan. Låt det inte bli en vana! Ge tillbaka min lördag!

Nu har jag precis matat lillen och satte mig igen vid datorn, vet inte vad jag annars ska göra. Är visserligen grymt hungrig så jag överväger starkt om jag ska äta något. Är så galet sugen på hamburgare från MAX. Men då kommer den stora frågan - är det värt att åka 3 mil för att äta en hamburgare eller två för att sedan åka 3 mil hem igen. Frågan är om jag orkar köra så långt. Känner mig så seg och tråkig, men å andra sidan kommer jag ut och får luft samtidigt som jag får mig en mumsig hamburgare. Och jag som skulle dra ned på snabbmat, godis etc. Det här får övervägas. Det är ju iallafall lördag, enligt kalendern åtminstonde.

Intressant. Köpte en Fanta igår som jag inte hade smakat innan, Fanta World Pineapple. Jag tänkte göra ett utlåtande om denna dryck.
Jag tycker den var god. Den är nog jättegod att grogga med, det är ju en fördel om man gillar ananas eftersom den bara smakar ananas :p. Men som vanlig dricka att dricka så här rakt upp och ned tycker jag nog att den är lite för söt. Trodde den nästan skulle vara sur så där blev jag lite överraskad. Mitt nästa projekt -  ananasgrogg.

Var även nere i stan igår, det var ju klubbdag på Vero Moda, och köpte mig en söt liten tröja. Jag skulle vilja säga att det är en vår/sommartröja så nu får gärna solen titta fram lite mer. Nu är jag så trött på detta blöta slasket. Men jag tycker att man märker en tydlig förbättring vad det gäller dagarna. Det är ljusare i nästan två timmar mer nu än vad det var för ett tag sedan. Det tar sig, sakta med säkert. Det är väl ändå ett vårtecken?

Haha, nu har lillen fått hicka. Det låter så sött, men jag vet själv hur det är. Man känner sig inte så jävla söt när man har hicka. Man vill bara bli av med den fort som fan för det är inte roligt. :p

Och så är det drygt en timma kvar till melodifestivalen börjar. Vad tror vi om den?
Hm bra fråga, jag har inte hört alla bidrag så jag har väl inte full rättighet att yttra mig om vem som är bäst, men jag tror att Måns skulle göra att vi har en chans i den stora Eurovision. Dessutom tycker jag att hans låt är bra så det gör inget om han vinner.

Fan, en timma kvar... då ligger min hamburgare pyrt till om det blir någon sådan. Fast å andra sidan behöver jag inte sitta bänkad kl 20.00. Bara jag får se vem som vinner är jag nöjd. En snabbrepris på alla låtar vore ju kul också. :-)

Och Amelie, jag ska svara på din kommentar så fort jag kommer på hur man gör. Man får inte ha bråttom när det gäller mig. ;-)

Ha en trevlig lördagskväll.

Kram

Kebab

Mmm! Sitter här och trycker i mig en go kebab med mos från Charlie Chapplin. Dem vet hur man gör god kebab dem! Vet inte hur många gånger man knatat ned till Charlies och vart fyllehungrig och tryckt en go go kebab. Nästan så man får lite flashback. 
Det var tider det, och tiderna kommer igen. Snart är det sommar!
Kram

Ronja




Älskade lilla Ronja <3

Vänta på mig!

10 mars 2009. Det är otäckt vad tiden går fort. Rätt vad det är står rabatterna i blom och gräset är grönt igen. Kanske är lite svårt att tänka sig det nu när det precis kommit ett nytt lass med snö, men det känns som tiden kommer att rusa iväg. Den har gjort det så här långt och jag tror inte att tempot kommer lugna ned sig. Känns som jag inte hänger med! Tiden lämnar kvar mig med i vinterkylan med snö, slask, mörker och elände.

Nu har det varit helg och det har varit skönt, fast å andra sidan är alla dagar detsamma för mig så egentligen spelar det ingen roll om det är lördag eller tisdag. Men jag måste säga att även om det är som helg hela tiden för mig så är det ändå en speciell känsla när det är riktig helg. Man känner en annan typ av avslappning och mer folk är lediga och tillgängliga. Det kan kännas lite segt att bara gå här hemma på dagarna när man vet att alla jobbar och är trötta när de kommer hem. Då känns det nästan som om jag har för mycket energi och då är det illa, om jag har för mycket energi.
 
I lördags kom Jessica och hennes pojkvän hit och hälsade på mig en sväng. Då blev jag jätteglad, dels för att det var det ett bra tag sedan vi sågs sist och dels var jag väldigt sällskapssjuk. Johan och hans kompis hade gett sig ut på en roadtrip så jag var hemma med lillen och Ronja. Jag visste jag skulle vara själv till söndag kväll och när jag vet om att jag ska vara ensam ett tag blir jag lättare sällskapssjuk. Någon fix idé jag har för mig.

Sjuk hur ensamt det blev när Johan gett sig iväg och Jessica åkt hem. Jag menar, Johan var inte borta så länge men det kändes stundtals som om han varit borta i över en vecka. Det var gott att få hem honom igen. :)

Funderar på om jag ska slänga mig i soffan och kolla lite på TV. Verkar som om lillen är hungrig så jag får nog ta och utfodra honom också. Han börjar bli lite väl grinig nu tycker jag. Själv är man inte så jättelycklig heller. Tror jag håller på att åka på en riktig förskyldning. Känner mig urkass till och från. Ont i halsen, dåsig, huvudvärk plus att sticker i benen till och från. Lite otäckt det där med benen.
Kram

Städtorsdag!

Idag kommer jag återuppta en gammal vana, nämligen att storstäda på torsdagar. Jag vet att när jag gick första året på gymnasiet och nyss hade flyttat till min lägenhet så avsatte jag en dag i veckan som jag skulle storstäda vilket föll på torsdagen. Så varje torsdag var jag uppbokad för då var det storstädning. I och för sig så hade jag inte så mycket för mig på eftermiddagarna efter skolan så det var väl bara kul att man visste vad man skulle göra en eftermiddag i veckan. Jag tror att det var jag och Rebecca som kom överens om att torsdag var en bra dag att städa på. Då var det fint inför helgen. :) 

På tal om Rebecca så umgicks vi igår och det var så fruktansvärt mysigt! Det var ett bra tag sedan jag träffade henne sist så det var verkligen på tiden! Hade inte träffat henne sedan 17 januari eller något sådant så hon hade inte träffar lilla Junior. Dem verkade komma väldigt bra överens. Hon matade honom och bar omkring på honom och bara satt och gosa. Så sött så. Rebecca har bra hand med barn. :) 

Hon var så snäll som hjälpte mig att färga håret, och det blev jättebra! Är verkligen jättenöjd! Hon är så duktig på sådant. Det blev brunt i grundfärg och sedan gjorde hon massa små röda slingor som livade upp det lite. Så på två dagar nu har jag klippt mig och färgat håret och som grädde på moset är det storstädning idag.  

Nu kanske det är dags att slå slag i verket. Jag nästan hör hur skurhinken ropar mitt namn. Lite otäckt det där.
Kram


Tisdag

Efter mycket tjöt tyckte jag att det kanske var dags att ta tag i min så kallade blogg. Jag har försökt skapa mig en design men det gick ju lite sådär som Ni kanske ser ?

Annars?
Jodå, det är dumt att klaga. Sitter här, visserligen fortfarande i pyjamas, men det är gott att inte behöva stressa. Har precis matat lillen så nu försöker jag få honom att sova men han verkar inte lika pigg på det som jag. Så ska jag gå ut och hämta posten och passar då på att rasta Ronja.

Inte glömma att jag måste ringa min mor om ca en timma. Idag är det en stor dag för henne för hon har fått äran att passa grabben medan jag klipper mig. Det ska bli så skönt att klippa sig! Känns som en uppfräschning är vad jag behöver, och att det är min före detta bästa kompis som är frisör gör ju inte saken värre. Blir kul att komma ut och träffa lite folk och tjöta lite. Det är inte varje dag man är ute på sådana här äventyr vill jag lova! Tiden räcker verkligen inte till när man har en liten knodd här hemma. Han är verkligen jättesnäll men eftersom har ska mat så ofta så är det att man inte hinner göra så mycket på tiden emellan måltiderna. Det finns alltid något att pyssla med i hemmet. Om inte annat så finns ju WoW. :-)

Jag hoppas verkligen att någon utav mammas kamerakablar passar till min kamera för då kanske jag får lite fart på kameran och kan lägga in bilder. Ingen stor vits att ta kort som man bara kan titta på i kameran. Vad har vi lärt oss av det här? Att inte slarva bort USB-kabeln till kameran. Och införskaffa en minneskortsläsare i datorn. Hade det i min gamla datorn men den sålde jag.

Nu blir det att smita ut med hunden en snabbis och sedan rätt in i duschen.
Kram


RSS 2.0