Sol och en kall cider

Idag har det varit strålande väder. Solen var redan uppe och sken när jag gick upp första gången vid 08.00 och då blev man på gott humör. När man sedan gick ut och kände hur varmt det var blev det ännu bättre. 
Skulle egentligen på möte idag med föräldragruppen som träffades innan alla förlossningar, men eftersom Junior är lite förskyld så avbokade jag min plats. Istället blev det en tur till stan. 

Först käkade vi lunch/frukost, eller vad man vill kalla det, på Paddington och sedan åkte vi till Torp där jag träffade min mor och umgicks med henne. Medan jag strosade omkring på Torpet åkte grabbarna iväg och uträttade sina ärenden. När vi var klara på Torp körde mor hem mig för att sedan bege sig hemåt till ön. 

Blev inte så mycket shopping idag direkt. Blev mest grejer till Junior men det var välbehövligt. Han växer så de knakar vilket gör att han växer ur sina kläder minst sagt fort. 

Nu sitter jag här hemma vid datorn igen. Känns verkligen som fredag idag, vet inte varför... någon slags fredagskänsla har jag iallafall. Bara för det har jag precis öppnat mig en Kopparbergs päroncider. Ska gå ut och sätta mig på balkongen och avnjuta den tänkte jag. Nu när solen kommit till den sidan. Får ta med mig telefonen ut så jag kan ringa och diskutera världsproblem med Rebecca. 

Kram 

Tussilagojakt

Allvarligt talat, det är söndag, klockan är snart tio, solen har gått upp, fåglarna kvittrar och här sitter jag. Mer eller mindre i sömnen visserligen, men jag är uppe. Vad gör man då?
Junior har fått mat och ny blöja så han är pigg och glad nu. Det är typ ingen mer än jag och Junior som är vakna känns det som, vilket inte gör det hela roligare. Det är ingen kompis online i WoW, Johan sover, till och med hunden sover!
 
Vad har hänt annars det senast?
Jo, allt och ingenting får man väl säga. Livet är lite upp och ned för tillfället men det är väl så det är med jämna mellanrum (hoppas jag), våren är på ingång och det är snart min födelseday. Yay !

Det är
så fint nu när rabatterna börjar blomma och dikena är gula med tussilago. Tussilago är verkligen ett vårtecken! När jag var liten brukade jag och min syster gå ut så fort det var fint väder i jakt på tussilago. Man lärde sig under årens lopp var de brukade växa så där var alltid första ställena man brukade titta. Fanns dem där visste vi att dem nämligen hade börjat titta fram ur jorden och fortsatte då jakten med öppna sinne i hopp på att hitta nya ställen.






Jag funderar faktiskt att dra mig tillbaka till sängen nu i en timma eller två. Känns som om jag kan behöva det. Min skönhetssömn är inte klar så att säga. Det verkar också som att Junior börjar varva ned nu så han kanske också kan ta sig en liten powernap om man har tur.

Känns jättehemskt att säga det men jag skulle verkligen vilja att det ösregnar någon dag. Bara konstant regn hela dagen. Tänk så mysigt att sitta inne och bara höra hur det smattrar på rutan, och nästa dag är det strålande sol och vårväder. Inte att misstolka - jag vill inte ha massa regn konstant i en vecka eller två, nej bara massa regn en hel dag.  
Får se ifall meterologen kan ge mig det.

Nu blir det en powernap i hopp om att mer folk ska vakna till liv snart.
 I'll be back.

Happy Easter

Happy Easter, eller som vi säger på svenska: Glad påsk. Då var det dags igen alltså. Påsk, påsk, men till vilken nytta då? Påsk är så kort så jag finner faktiskt inte orken att påskpynta i år, och det är faktiskt första gången i hela mitt liv som jag inte tänker påskpynta. Eller nej, nu ska jag inte  ljuga - helt påsklöst är det inte. Jag har satt i några fjädrar i en av mina gröna växter i vardagsrummet samt att jag köpt platspåskliljor. Dem är så fina och det bästa av allt är att dem inte blommar ut. Fantastiskt eller hur? Men that's it. Det är den påsken som blir i år. Jag orkar verkligen inte och känner mig heller inte på humör för att pynta heller. Nej, jag sparar den energin till jul istället. Det behövs mer då. Jag är rätt imponerad av att min blomma med fjädrar faktiskt står kvar i fönstret. Jag kan säga att det skulle den inte gjort om vi skulle haft kvar Embla. Hon var helt skogstokig i fjädrar. Det märkte jag förra året då jag inte kunde ha mitt påskris på golvet. Nej man kunde inte lämna Embla och påskriset ensamma i samma rum för då var Embla uppe i påskriset och mumsa fjädrar. Ronja verkar inte bry sig så mycket om fjädarna, men å andra sidan har inte hunnit få chansen att utforska dem, och tur är väl det. Men jag ska väl inte hoppas på för mycket. Någon dag under påsken kanske jag hittar henne uppe i fönstret... eller nej, den risken är nog inte så stor. Ronja är ju inte direkt den smidigaste hunden jag vet, och i detta fallet är jag glad för det.    

Nu sitter jag här framför min dumburk och äter tacos. Kom hem från stan för ca en timma sedan och då gjorde jag tacos som jag nu äter. Tacos och påskmust. Okej, där har vi ett (one and only?) argument som talar för påsken - den goe påskmusten. Som sagt, var nere i stan och hälsade på lilla Jessica. Lilla Jessica i den stora lägenheten. :) För att fylla upp lite tog jag med mig både hund och unge ned till henne. Livade upp det lite.

Jag har fortfarande inte kommit ifrån min grubbelperiod. Nej så sant som det är sagt. Skulle snarare vilja säga att det blivit värre. Känns som om hjärnan snart pluppar ut genom örat eller något. Får panik över mig själv. Allt blir bara så fel... Vad kan jag göra för att inte göra fel? Även att jag tänker igenom vad jag har för alternativ och hur det blir om jag skulle göra si eller så, så blir det tokigt. Varför?  
Jag kanske har samma problem som min vän Erica, har en vårdeprission...

Usch vad jag saknar Rebecca... Det är verkligen sjukt hur tomt det är utan henne. Jag vill prata med henne, krama henne hårt och säga att allt kommer bli bra, för det kommer det bli. Det tar bara lite tid. Jag tänker så mycket på henne och det gör så att jag saknar henne ännu mer. Ska försöka få tag i henne imorgon. Ringde henne förut men då sov hon och jag tyckte det var onödigt att väcka henne. Den tiden hon kan sova och slappna av ska hon ta vara på. 





Nu ska jag gå och förbereda välling till Junior. Misstänker att han snart vill ha mat. Har lärt mig att det är bra att ligga steget före. Om jag kan göra det någon gång så vore det bra. Jag kanske lär mig, tids nog.  


April, alltid en början.

Igår var det underbart väder vilket innebar grillpremiär. Helt galet så gott det var. Marinerad grillad kycklingfilé med friterade pommes, en fräsh sallad och en mumsig sås på det. Kunde det bli bättre? Jadå - glaset med rödvin. Då satt vi ute och åt grillat i solen och värmen, synd bara att det  blir så jäkla kallt när det blir mörkt. Men vad kan man begära? Det är trots allt bara början på april än så länge.  

Idag däremot ser det inte lika kul ut, men återigen, det är veckans underbaraste dag: söndag. Då är det inte menat att något ska vara bra. Då kan det lika gärna vara grått och mörkt. Kanske en skvätt regn också om man har tur.

Nej usch, jag vill inte. Jag är verkligen inte motiverad för något. Får vänta en timma eller två sedan ska jag ringa och prata min underbara Rebecca. Vi kanske kan lösa världsproblem så man fyllt någon fuktion idag. Fram till dess blir det ett kärt återseende hos sängen.








                                                       
Never thought I would feel this way, now the time is run away. Baby can't you just forgive me?
I was hard on you, all the things I put you through, left in the middle of something good.
Just give me time, one last try?




 

Trött, tröttare, Sarah

Goe goe fredag.
Till min lycka vaknade Junior kl 08.00 så då var det bara att stiga upp. Känns som jag sitter här sovande medan grabben är jättepigg och glad. Då känner man sig lagom motiverad. Ronja den gottegrisen gick upp när jag gick upp, käkade frukost och sedan gick och la sig igen. Ibland kan det vara bra gott att vara hund. 

Fasiken, jag hade en grymt konstig dröm inatt. Den kändes så galet verkligen så man inte visste ifall det hade hänt eller om det var en dröm. Tycker det är så otäckt när det blir så, fast i det här fallet är jag 100% säker på att det var en dröm. 

Sitter nu här och väntar på att Junior ska gå ned i varv så vi kan gå och lägga oss igen. Om Ronja är en duktig vovve ligger hon på min plats i sängen och håller den varm till mig. :-) 

Nu lite musik. 
Undra om det är någon mer än jag som tycker att Lady GaGas låt Eh Eh (nothing else I can say) skriker sommar? När jag hör den låter tänker jag på en varm sommardag. Solen skiner, ett gäng kompisar är på en fin strand, vattnet är grönblått och glittrar från solen ljus. Folk har på sig badkläder och stora solglasögon, och det bästa av allt - ölen ligger på kylning i en kylbag. Det kanske är önsketänkande? 

Btw så är jag nu helt besatt av
Flo Ridas låt Right round. Sjukt go. Man kan inte låta bli att digga med. I och för sig diggade jag Low när den kom. Fast om jag diggade dem så var dem besatta av den i Grekland. När vi var där i augusti förra året spelade dem den på varje nattklubb vi gick förbi. Helt galet, plus att klubbarna tävlade om vem som kunde spela högst. 

Okej, nu blir det Flo Rida en sista gång sedan blir det ett kärt återbesök till min älskade säng. Får väl ta vägen förbi kylen och se om den har något gott att bjuda på. Troligvis inte, som vanligt... vem är det som handlar i det här hushållet egentligen? :-p

Sängen - here I come!    

RSS 2.0